Un fir de sârmă mai subțire sau unul mai gros? Ce alegi?

Fiecare viticultor care își iubește munca și are grijă de cultura lui, are nevoie de sisteme calitative de susținere și palisare pentru culturile de viță de vie. Aceste sisteme îl ajută să-și așeze cultura, să-și ordoneze plantele și să le susțină în procesul de maturizare. Ba mai mult, un sistem de palisare ușurează munca de culegere a strugurilor și ajută cultura să dea roade mai bogate.

Firele de sârmă Galvatec T100 sunt de foarte mulți ani prietenele cele mai bune ale viticultorilor ce au grijă de culturile lor.  Sunt create de compania italiană CAVATORTA, care are peste 5 decenii de experiență în realizarea sistemelor de susținere și a firelor de sârmă rezistente pentru culturile viticole din toată Europa.

Avantajele sistemelor bazate pe sârma Galvatec T100 sunt nenumărate. Haideți să le descoperim împreună!

Ce este sârma Galvatec T100?

Sârma Galvatec T100 este o sârmă puternic zincată, realizată dintr-o fibră de oțel, acoperită cu un aliaj special Zn+Al (Zinc 95% + Aluminiu 5%), care îi sporește rezistența la coroziune și deteriorări mecanice: zgâriere, tăiere etc.

Ce tipuri de sârmă Galvatec T100 există?

Există diferite tipuri de sârmă Galvatec T100. Cele mai des utilizate tipuri sunt:

  • Sârmă de 1.80 mm
  • Sârmă de 2.00 mm
  • Sârmă de 2.20 mm
  • Sârmă de 2.40 mm

Care sunt diferențele între aceste tipuri de sârmă și care dintre ele reprezintă soluția ideală pentru cultura ta?

Diferențe între Galvatec T100 diam 1,80 mm și sârma galvanizată (zincată) obișnuită de 3,00 mm

Majoritatea oamenilor aleg să achiziționeze tipul de sârmă mai groasă, de 3mm, crezând că este mai rezistentă pe termen lung. Să fie oare cu adevărat așa? Haideți să vedem!

Sârma de 3mm este mai groasă, considerată astfel ca având un plus de rezistența. Însă, ea nu este recomandată decât pentru liniile de la baza stâlpilor, pentru liniile superioare fiind recomandată o sârmă mai subțire. 

Care este marele avantaj al firului de sârmă Galvatec T100?

Sârma Galvatec T100 reprezintă cea mai avantajoasă soluție de susținere a culturii tale, din punct de vedere financiar. Alegând sârma Galvatec T100 vei plăti mai puțin, pentru aceeași calitate.

Sârma Galvatec T100 este mai avantajoasă decât cea de 3mm din 2 motive:

  • Dacă ai plantații care se întind pe zeci de hectare, acest tip de sârmă poate fi cumpărată LA METRU, nu la kilogram. Deoarece, cumpărată la kilogram, vei ajunge să plătești mai mult pentru aceasta decât pentru cea de 3mm, la aceeași cantitate cumpărată.

  • În plus, dacă alegi să cumperi la metru, la un colac de sârmă de aceeași lungime, pentru Galvatec T100 1.8mm, VEI PLĂTI MAI PUȚIN decât pentru sârma de 3mm.

Dar mai concret: De ce este mai avantajos să cumperi la metru?

Să luăm drept exemplu, sârma T100 de 1.8 mm.

Colacii de sârmă de bază au 1250 metri liniari și cei de 1.8mm și cei de 3mm. Iar ca greutate, colacul de sârmă Galvatec de 1.8mm cântărește 25kg, în timp ce colacul de sârmă de 3mm cântărește 69.5kg.

Prețul pentru kg diferă însă, sârma de 1.8mm fiind mai scumpă. CU TOATE ACESTEA, DACĂ ALEGI SĂ CUMPERI LA METRU, VEI VEDEA CĂ PENTRU ACEEAȘI LUNGIME A FIRULUI VEI PLĂTI MAI PUȚIN.

Exact, dacă raportezi rola de sârmă la lungimea totală a firului, sârma de 1.8mm îți va oferi o soluție mai avantajoasă ca preț în raport cu cea de 3mm.

De ce este astfel mai avantajos să alegi Galvatec T100 pe termen lung?

Imaginează-ți că afacerea ta prosperă de câțiva ani buni și ai ajuns în momentul în care trebuie să scalezi producția. Ai nevoie de un sistem de palisare profesional, de calitate.

De ce este avantajoasă această sârmă pentru sistemele de susținere și palisare a culturilor?

În primul rând, sârma zincată are o durabilitate crescută, fiind extrem de bine protejată împotriva coroziunii. În plus, aceasta are o limită de tensionare mare și poate rezista la o sarcină de rupere mai mare. Iar Gavlatec T100 are și o elongație de 5%

Galvatec T100 este o sârmă utilizată pentru întinderea, ghidajul și susținerea plantelor viticole de-a lungul procesului de maturizare. Este una din soluțiile alese de viticultorii din toată Europa.

Acum te vei putea alinia și tu standardelor europene!

Dacă vei extinde cultura și vei dori să scalezi producția, economiile de preț pe care le vei face, alegând sârma T100 zincată, vor fi semnificative. Asta deoarece vei avea suprafețe mai mari de cultură de viță de vie, prin urmare vei avea nevoie de mai multă sârmă.

Iar aici intervine principalul avantaj Galvatec T100: faptul că poți cumpăra la metru, nu la kilogram. Dacă vei alege să cumperi colaci de 1250 metri liniari, vei plăti mai puțini bani, pentru aceeași calitate. De fapt, vei descoperi că la aceeași lungime a firului, pentru Galvatec T100 vei plăti cu circa 30% mai puțin decât pentru firul de 3mm.

Așadar, dacă dorești să ai grijă de cultura ta fă alegerea corectă și conferă culturii tale îngrijirea necesară, așezând-o frumos și aerisit pe stâlpii de susținere, ÎNSĂ…  CU UN PREȚ MAI ACCESIBIL.

În plus, săptămâna aceasta ai LIVRARE GRATUITĂ pentru colacii de sârmă Galvatec T100 (minim 4 colaci)

Pregătește-te din timp pentru munca de primăvară și acordă atenție culturii tale, pentru a beneficia de un rod mai bogat.

Cere acum o ofertă de preț personalizată pentru această soluție de palisare și susținere a culturilor de viță de vie!